Bygg din egen musikstudio

En egen musikstudio! Det är vi många som drömt om någon gång. Bor du i lägenhet lär du aldrig få hyresvärdens tillstånd att bygga en studio. Men om du bor i villa med lite extra plats på tomten, varför inte satsa på ett Attefallshus från Sorselestugan?

Mycket plats på få kvadrat

Med ett utrymme på 20-30 kvadratmeter kan du få in ett kontrollrum, en studio, en toalett och – ett kylskåp. Kall dricka är en välsignelse när man tragglat timmar i studion. Du kanske inte kan spela in en symfoniorkester, men en grupp om upp till sex personer bör gå bra, beroende på hur stor utrustningen är.

Bygglov

När Attefallshusen efterträdde Friggeboden, så framställdes det ofta i media som att nu fick man bygga större hus utan bygglov. Det är en sanning med modifikation. Det finns ingen enkel tumregel när det gäller Attefallshus, varje fastighetsägare måste själv kontrollera vad som gäller. Det gör man på Boverket eller på Byggnadskontoret i din kommun.

Ljudisolering

Du längtar så klart efter att få installera själva tekniken med förstärkare, högtalare, medhörning, kablage och genomföringar. Men först behöver du bra ljudisolering. Dels för att inte störa omgivningen, men också för att undvika resonans som gör ljudet burkigt.

Många bra tips om byggandet av en hemmastudio hittar du här.